رادیو اینترنتی ابهر شبکه 24 ساعته

اولین رادیو اینترنتی/وبلاگی 24ساعته در ایران

رادیو اینترنتی ابهر شبکه 24 ساعته

اولین رادیو اینترنتی/وبلاگی 24ساعته در ایران

رادیو اینترنتی ابهر  شبکه 24 ساعته

موضوع فعالیت های رادیو اینترنتی ابهر :
1فرهنگی/ هنری(دکلمه های انگیزشی،داستان کوتاه،حکایت،شعر)
2فرهنگی/مذهبی
3اجتماعی/فرهنگی
4تاریخی/میراث فرهنگی و گردشگری
5موسیقی/بی کلام
6مناسب های رادیویی(تقویم)

گروه فرهنگی و هنری: صدای رادیو اینترنتی ابهر
مجموعه نوا و نمای رسا (واحد مرکز پخش شهر ابهر)

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

۳۰
خرداد

گوینده: اسفندیار حسنی

پخش از: رادیو اینترنتی ابهر

 

 

چندگاهیست وقتی می گویم:

«اللهم کل لولیک الحجة بن الحسن»

با آمدن نام دلربایت دلم نمی لرزد

 

چندگاهیست وقتی می گویم: «صلواتک علیه و علی آبائه »

به یاد مصیبتهای اهل بیتت اشک ماتم نمی ریزم

چندگاهیست وقتی می گویم: «فی هذه الساعة»

دگر به این نمی اندیشم که در این ساعت

کجا منزل گرفته ای

 

چندگاهیست وقتی میگویم: «و فی کل الساعة»

دلم نمی سوزد که همه ساعاتم ازآن تو نیست

 

چندگاهیست وقتی می گویم: «ولیا و حافظا»

احساس نمی کنم که سرپرستم، امامم کنار من ایستاده

و قطره های اشکم را به نظاره نشسته است

 

چندگاهیست وقتی می گویم: «و قائدا وناصرا»

به یاد پیروزی لشکرت،

در میان گریه لبخند بر لبم نقش نمیزند

 

چندگاهیست وقتی می گویم: «و دلیلا و عینا»

یقین ندارم که تو راهنما و نگهبان منی

چندگاهیست وقتی می گویم: «حتی تسکنه أرضک طوعا»

یقین ندارم که روز حکومت تو بر زمین،

من هم شاهد مدینه فاضله ات باشم

 

چندگاهیست وقتی می گویم: «و تمتعه فیها طویلا»

  به حال آنانی که در زمان طولانی حکومت شیرین تو
طعم عدالت را می چشند غبطه نمی خورم

 

اما چندگاهیست دعای فرج را چندبار می خوانم

 

تا هم با آمدن نامت دلم بلرزد، هم اشکم بریزد،

هم در جست و جویت باشم،

 

هم سرپرستم باشی،

 

هم به حال مردمان عصر ظهور غبطه بخورم

وهم احساس کنم خدا در

نزدیکی من است.....

و باز هم با شرم

می گویم : اللهم عجل لولیک الفرج 

یک سال دیگر هم گذشت

و چشممان به جمال مولای غایبمان روشن نشد...

و چرا بیاید؟ وقتی که اکثریت قریب به اتفاق ما شیعیان

در تمام سال از او غافلیم،

و قلیلی از ما نیز به هنگام مشکلاتمان از او یاد می‏کنیم...

اما آقای ما

به رو سیاهیمان نگاه نکن و به دستهایمان که خالی اند

و به زبانمان نیز گوش مسپار

که گناهکارتر از آن است که تو را با صداقت و اخلاص بخواند،

قلب آن اندک بندگان واقعی خداوند را ببین

که هر روز ـ صبح و شام ـ تو را می‌خوانند...

  • شایان ابهری
۲۵
خرداد


گوینده: احمد دودانگه

پخش از: رادیو اینترنتی ابهر 

 

ابهر این دیار کهن و این شهر آرام و سرسبز در دامنه کوه ملا داغی و کوه هایی که از سمت شمال آن را احاطه نموده اند قرار گرفته و ابهررود جریان زندگی را در جریانهای این شهر و نواحی اطراف جاری ساخته و منشا حیات انسانها در طول تاریخ بوده،قلعه تپه نخستین زیستگاه انسان در ابهر و منطقه است،تاریخ بنای این شهر بدون شک به هزاره های قبل از میلاد می رسد. بعضی از مورخین بنای آن را به کیخسرو پور سیاوش و داراب کیانی و بعضی به شاپور ذوالاکتاف نسبت می دهند .سرزمینی با این قدمت تاریخی می تواند تاریخ بسیار مفصلی داشته باشد که در این رادیو سعی شده تا حد توان این سرزمین پاک و تاریخ و فرهنگ آن را معرفی کنیم با ما همراه باشید...

  • شایان ابهری
۱۳
خرداد

نخستین ایستگاه رادیویی و تلگراف بی‌سیم در اردیبهشت ۱۳۰۵ خورشیدی در ایران با پخش تلگرافی برای دعوت عمومی برای همکاری با کشورهای مختلف جهان آغاز به کار کرد تا بدین صورت، این وسیله ارتباطی به جای کاربرد نظامی به برقراری ارتباط عمومی با کشورهای خارجی اختصاص پیدا کند.

تلگراف بی‌سیم بیش از هر چیز با نام گولیلمو مارکونی پیوند خورده است؛ فردی ایتالیایی که نقش پررنگی در تاریخ ارتباطات بی‌سیم در جهان دارد. او توانست نخستین ارتباط بی‌سیم را در فاصله‌ای حدود یک مایلی اطراف محل زندگی‌اش در ایتالیا برقرار کند. تحقیقات این مخترع ایتالیایی ادامه داشت و او زمانی اعلام کرد که قصد دارد، ارتباطات رادیویی را در سرتاسر جهان پیاده کند. مارکونی در دوم ژوئن ۱۸۹۶ میلادی اختراع جدید خود را که تلگراف بی سیم بود به نام خود در انگلیس ثبت کرد تا آغازی بر ظهور فناوری رادیو در زندگی بشر باشد.

در ۱۸۹۶ میلادی مارکونی تجهیزات آزمایشگاهی خود را به انگلیس آورد و در آنجا با سر ویلیام پریس مهندس الکترونیک اداره پست آشنا شد و بعد از یک سال، حق ثبت امتیاز نخستین سیستم تلگراف بی سیم را دریافت کرد و این اختراع را به نام خود ثبت کرد تا به مرور در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

مواجهه ایران با تلگراف

نخستین مواجهه ایران به وسایل ارتباطی نوین به خصوص تلگراف در دوره قاجارها اتفاق افتاد که این رویارویی در دستگاه های حکومتی و مردم متفاوت بود. به این صورت که برای دستگاه حکومتی ایران مفید بود زیرا ناصرالدین‌شاه به اهمیت تلگراف در امور جاری مملکت، اعتقاد بسیار داشت و آن را جز امور خاص سلطنتی قرار داد. چه بسا ساخت نخستین تلگراف‌خانه‌های دولتی ایران در ارگ حکومتی ناشی از چنین نگرشی بوده است. در واقع تلگراف در گسترش نظارت دولتی به سراسر کشور بسیار مؤثر بود، ضمن آن‌ که عواید مالی فراوانی نیز نصیب دولت می‌کرد اما برای عامه مردم مساله به گونه‌ای دیگر بود.

 

برای بسیاری از مردم ایران در آن زمان، پدیده‌ جدیدی چون تلگراف به خودی خود منفی نبود اما اینکه انگلیسی ها یا روس ها در آن نقش داشتند، موجب بدبینی آنها می شد. این نگرش که اتباع خارجی نیز کاملاً بر آن وقوف داشتند، نه تنها در جریان انعقاد قراردادها بلکه هنگام عملیات اجرایی نیز دردسرساز بود، چنانکه خیلی زود قطع تیرها و بریدن سیم‌های تلگراف به معضل بزرگ انگلیس‌ها، روس‌ها و همچنین دولت ایران که مسوول جبران خسارات عمدی بود، تبدیل شد که سال‌ها ادامه داشت.

تعویض تیرهای تلگراف و تعمیر آنها در ناحیه‌ای واقع در مسیر بوشهر – کازرون به قدری تکرار شد که متصدیان انگلیسی ناچار به نصب تیرهای آهنی شدند. در قلمرو روس‌ها نیز، ترکمن‌های استرآباد، بارها و بارها با قطع خطوط تلگراف، سیم‌ها را به تاراج بردند. گاه انگیزه‌های سودجویانه نیز به این تحرکات دامن می‌زد. کسبه‌ همدان پس از آگاهی از اهمیت فراوان تلگراف برای انگلیس، نرخ تیرهای چوبی را چند برابر کردند.  با این ‌همه، پس از افزایش اعتبار تلگرافچیان فرنگی در اذهان مردم و آشکار شدن تدریجی مزایای تلگراف به ویژه امکان برقراری ارتباط سریع با پایتخت، از شدت بدبینی‌های اولیه کمتر شد و مردم به اهمیت تلگراف در برقراری ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با شاه پی بردند.

مقدمات راه اندازی تلگراف بی‌سیم

نخستین ارتباط تلگرافی در ایران در ۱۲۷۱ خورشیدی میان مدرسه دارالفنون و کاخ گلستان برقرار شد که مخابره‌ای آزمایشی بود. با این حال تلگراف از ۱۲۷۲ خورشیدی و در پی انتشار اخبار و اطلاعات مربوط به آن در روزنامه وقایع اتفاقیه، در ایران شناخته شد و اخبار گسترش تلگراف در جهان و کاربردهای متنوع و تسهیل‌کننده آن، مکرراً گزارش شد. در تمامی این گزارش‌ها برای سیم و دستگاه تلگراف از تعابیری چون چرخ الماس، چرخ آتشی، سیم آهن، راه سیم آهن، چرخ صاعقه و سیم صاعقه استفاده شده است.

با پیوستن ایران به اتحادیه رادیوتلگرافی به عنوان ششمین عضو اتحادیه در ۱۲۹۱ خورشیدی و راه اندازی تلگراف بی‌سیم در این دوران، خدمات مخابراتی توسعه و تحول یافت. نخستین بار ۱۲۹۴خورشیدی آلمانی ها برای رفع احتیاجات نظامیِ ایران، تلگراف بی سیم را در ایران راه اندازی کردند. باتوجه به نظامی بودن کاربرد تلگراف بی سیم، مسوولیت آن به وزارت جنگ محول شد و یک شرکت روسی عهده دار فروش دستگاه های آن به ایران شد. همزمان هم آموزشگاهی برای تعلیم متصدیان این دستگاه ها دایر کردند که معلمان آن روسی و ایرانی بودند.

تا اینکه در اواخر ۱۳۰۳ خورشیدی نخستین مرکز فرستنده رادیو در ایران در باغ موزه قصر، در عمارتی موسوم به کلاه‌فرنگی در ۲۰۰ هزارمتر مربع زمین های قصر قاجار، یکی از کاخ‌های قاجار در کمرکش جاده قدیم شمیران مستقر شد. بدین ترتیب مقدمات راه اندازی تلگراف بی‌سیم و استفاده از بی‌سیم توسط وزارت جنگ فراهم شد اما ۲ سال طول کشید تا در ۱۳۰۵ فرستنده بی‌سیم از کارخانه آلمانی تلفونکن به ایران وارد شود زیرا در آن زمان طبق مقررات ایران ورود دستگاه های مخابراتی و استفاده از آنها در انحصار وزارت پست و تلگراف و تلفن بود. این مساله را می توان از مکاتبه شخصی به نام داوود موشه لازار و دایره تجارت داخلی وزارت فلاحت و تجارت و فواید عامه دریافت کرد.

داوود موشه لازار در جواب مراسله راجع به تاسیس دستگاه رادیو در ایران، اظهار می کند: ورود دستگاه تلگراف و تلفن بی‌سیم گیرنده یا مخابره کننده مطالب و الات و اسباب آن جز برای اداره تلگراف بی‌سیم دولت وقت به طور کلی ممنوع است، لکن وارد کردن و استفاده از دستگاه های (رادیو کنیر) که فقط برای شنیدن نغمات به کار می رود و همچنین تاسیس سینمای ناطق در ایران با رعایت مقررات مربوط مانعی ندارد.

  • شایان ابهری
۰۶
خرداد

 نمونه صدای گویندگان، شماره1  از *ایستگاه رادیو اینترنتی ابهر* پخش شد...

 

این برنامه در دو جریان جدا در وبگاه رادیو اینترنتی ابهر و سایت پارس ابهر پخش شد، به دلیل بازدید بیشتر برنامه و همچنین عصر روز دوشنبه در وبگاه مشکل اتصال مخاطبان ایجاد شد که در سایت این مشکل نبود، قابل توجه سیستم پخش رادیویی جدا از سایت یا وبگاه است، این برنامه به مدت حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت بود و (بازپخش این برنامه سه شنبه 6خرداد ساعت حدود ساعت18 خواهد بود)، به امید روز های خوب و ایجاد موقعیتی مناسب، پخش های بیشتری خواهیم داشت، با در نظر گرفتن شرایط، زمان و برنامه طراحی شده، که در هفته های آینده در کانال اعلام خواهیم کرد.

 از همه گویندگان ممنونم

پیروز باشید...

@radioabhar

 

  • شایان ابهری
۰۵
خرداد

اطلاعیه - رادیو اینترنتی ابهر:

 

پخش نمونه صدای گویندگان، از ایستگاه پخش رادیو اینترنتی ابهر

دوشنبه 5خرداد 1399 – حدود ساعت 21:00 از ابهر تا سراسر ایران و جهان به صدا در می آید.

به امید روز های خوب و ایجاد موقعیتی مناسب، پخش های بیشتری خواهیم داشت...

radioabhar@

  • شایان ابهری